Onder het motto 'je kunt nooit te veel lekkere recepten hebben voor je paasbrunch' vandaag een recept voor feestelijke brunchsandwiches met krabsalade.
Wat staat er bij jou op tafel op paasochtend?
Tip: deze sandwiches zijn ook zeer geschikt voor een high tea!
Feestelijke krabsandwiches voor je paasbrunch
IngrediĆ«nten voor ±16 sandwiches:
3/4 wit casinobrood, ongesneden
250 gram vers krabvlees (van de scharen) of surimi
5 eetlepels mayonaise
5 eetlepels lobbig geklopte slagroom (ongezoet)
1/2 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels medium sherry
wat sprietjes bieslook, in kleine stukjes geknipt
een mespunt cayennepeper
een mespunt pikant kerriepoeder
Bereiding:
Leg het brood een tijdje in de vriezer totdat het wat harder is. Het is dan makkelijker in zeer dunne plakjes te snijden. Verwijder eerst de korsten van het brood. Snijd dan 16 sneetjes brood af. Dat gaat het beste met een snijmachine, die je instelt op 6 mm. Maar ik ga ervan uit dat je die niet hebt; gebruik dan een scherp gekarteld broodmes. De sneetjes moeten dunner worden dan dat de bakker ze zou snijden.
Rafel de krab of snijd de surimi in blokjes en verdeel deze blokjes in ‘rafeltjes’.
Roer van alle andere ingrediƫnten behalve de slagroom een sausje.
Schep de slagroom er voorzichtig doorheen.
Vermeng het krabvlees met de saus.
Bestrijk 8 sneetjes brood met een ruime portie krabsalade.
Dek af met de andere 8 sneetjes. Druk de sandwiches voorzichtig aan.
Snijd de sandwiches diagonaal door. Veeg het mes tussendoor af en toe af met een stukje keukenpapier. Zo blijft het snijvlak van de sandwiches mooi ‘schoon’.
Leg de boterhammetjes op een schaal. Als je de schaal zorgvuldig afdekt met huishoudfolie, kun je de sandwiches enige uren in de koelkast bewaren. Ze zijn het lekkerste wanneer ze goed koud geserveerd worden.
Tips:
Zelf gebruikte ik in plaats van casinobrood speciaal pane per tramezzini dat ik bij de groothandel kocht. Ik schreef hier al eens eerder een blog over.
Aanvulling: tegenwoordig kun je behalve bij diverse groothandels ook bij de Jumbo het sandwichbrood kopen dat ik gebruikte voor de foto.
Uiteraard kun je ook ander brood gebruiken. Kies voor brood met een niet te grove structuur, zodat de krabsalade niet door het brood heen 'lekt'.
Heb je nog een restje krabsalade over, gebruik dit dan als vulling voor kleine saladecups. Hou er rekening mee dat de saladecups snel zacht worden. Vul ze dus pas vlak voor het serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten