Pagina's

maandag 12 februari 2018

Chocoladebroodjes met amandelen voor het Valentijnsontbijt!

Dit is eigenlijk geen recept, maar ik vind deze chocoladebroodjes zelf zo lekker dat ik ze zeer regelmatig bak. Vandaar dat ik de tip toch graag aan jullie wil doorspelen. De broodjes zijn tegelijkertijd versgebakken en toch komen ze uit een pakje...


Je weet dat ik eigenlijk niet zo van de pakjes en zakjes ben, maar soms maak ook ik een uitzondering. Daarbij speelt gemak een grote rol; dat moet ik eerlijk toegeven. Maar als de smaak niet zo voortreffelijk zou zijn, zou ik deze broodjes uit een pakje nooit bakken. En nee, ik krijg niet betaald voor deze post.

De broodjes zijn 'gewoon' van Danerolles. Op internet vind je een heel praktisch instructiefilmpje, dus ook om die reden is dit 'recept' overbodig. Al geef ik een kleine twist aan het geheel: ik bestrooi de broodjes voor het bakken nog met geschaafde amandelen en vlak voor het serveren gaat er poedersuiker overheen. Zo worden ze nog lekkerder én feestelijker!


Recept Chocoladebroodjes met amandelen


Zo gaan de broodjes de oven in...


De chocoladebroodjes gaan de oven in


en zo komen ze eruit! Smullen!


De chocoladebroodjes zijn klaar!


Bak jij deze broodjes voor je geliefde tijdens het ontbijt op Valentijnsdag? Of laat je ze je kinderen bakken tijdens de krokusvakantie? In elk geval veel plezier!

Voor alle volledigheid hier toch het 'recept'.


Chocoladebroodjes met amandelen


Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 1 blikje Petits pains au chocolat van Danerolles
  • 1 ei, losgeklopt in een kopje
  • ±15 gram amandelschaafsel
  • een paar eetlepels poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180/200°C.
  2. Vorm de broodjes volgens de instructies van het filmpje van Danerolles en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei.
  4. Bestrooi de broodjes elk met een beetje amandelschaafsel.
  5. Bak de broodjes in 12 à 15 minuten goudbruin en gaar.
  6. Schep de broodjes van de bakplaat en leg ze op een rooster. 
  7. Doe wat poedersuiker in een theezeefje en bestuif de chocoladebroodjes met de suiker.
  8. Serveer meteen, zodat de broodjes nog warm zijn en de chocolade lekker gesmolten is.

Tips:

  1. Wil je de broodjes eerder al bakken, warm ze dan vlak voor het serveren nog een dikke vijf minuten op in een voorverwarmde oven van ±150°C. Zeef de suiker pas na het opwarmen over de chocoladebroodjes.
  2. Deze chocoladebroodjes smaken ook heerlijk als zoet gerechtje bij een high tea of een kerst- of paasbrunch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten