Salade van komkommerlinten met vrolijke rodepuntpaprikasnippers
In januari en februari is het culinair gezien altijd een beetje komkommertijd. Dus waarom zou ik geen komkommerrecept posten?! 😋
Deze salade is supervrolijk: prachtige, groene linten van krokante komkommer met grappige kleine spikkeltjes van fijngesnipperde rode puntpaprika. De smaak is heerlijk fris en lichtzoet door het gebruik van fruitige witte balsamicoazijn en aromatische dragon. Een milde extra vergine olijfolie maakt het geheel af.
Schaaf met een kaasschaaf in de lengterichting dunne linten van de komkommer. Probeer aan zoveel mogelijk linten ook nog een stukje schil te krijgen. Het zachte middelste deel van de komkommer, waar de pitjes in zitten, wordt niet gebruikt.
Snipper de rode puntpaprika’s fijn.
Roer een sausje van alle overige ingrediënten en de paprikasnippers.
Schep het sausje door de komkommerlinten. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout, peper of kruiden toe.
Serveer meteen.
Tips:
Witte balsamicoazijn is een lekker frisse azijnsoort. Hij smaakt heel anders dan rode balsamicoazijn, lichter en ook wat minder zoet. Je kunt ook de zogenaamde 'condimento bianco' gebruiken.
Verse kruiden zijn natuurlijk het allerlekkerste, maar met name verse dragon is niet altijd verkrijgbaar. Gelukkig smaken de gedroogde varianten ook goed in deze salade. Vervang 1 eetlepel versgehakte kruiden altijd door 1 theelepel gedroogde.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten