Hier is mijn eerste variant op de zalige zalmhapjes van de vorige week: crispy slawraps gevuld met romige zalmsalade.
Deze variatie op het thema zalmsalade is wat frisser en meer geschikt voor een maaltijd. Je kunt de wraps - bijvoorbeeld met drie tegelijk - serveren als voorgerecht. In hun eentje vormen ze een mooie amuse.
Je kunt ze ook met een heleboel tegelijk uitstallen op een grote schaal of houten plank en die op je koud buffet zetten. Zeker in combinatie met een oer-Limburgse koude schotel (kauw sjotel) smaken ze voortreffelijk! Misschien een idee voor oudejaarsavond?
Crispy slawraps gevuld met romige zalmsalade
Ingrediƫnten:
- 2 kropjes little gem (ook wel baby-romainesla genoemd)
- 1 portie romige zalmsalade (zie mijn recept van de vorige week)
- versgemalen zwarte peper
- eventueel wat grof gehakte geroosterde hazelnoten (zie mijn recept van de vorige week)
Bereiding:
- Verwijder de grootste en de kleinste blaadjes van de little gems. Je hebt alleen de middelste maat nodig.
- Was de sla goed. Zijn de blaadjes een beetje slap geworden? Laat ze dan een kwartiertje in het koude water staan. Dan worden ze weer perfect crispy!
- Droog de slablaadjes in de slacentrifuge.
- Vul de slablaadjes met zalmsalade.
- Leg de slawraps op borden of een serveerschaal. Maal er wat verse peper overheen. Garneer eventueel met de hazelnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten