Pagina's

woensdag 30 augustus 2017

Hapjes om te delen: pikant gemarineerde olijven

Voor mij bestaat er geen gezelligere sociale activiteit dan samen eten. Dat mag een open deur zijn voor een foodblogger, als volger vaar je daar wel bij!


Want het leidt tot heel veel recepten voor lekkere hapjes, die ook jij met je vrienden en familie kunt delen. Samen genieten is dubbel genieten, niet waar?!


Wanneer trakteer jij op deze overheerlijke olijven, gemarineerd in olijfolie met citroen, verse kruiden, knoflook, Spaanse peper en een vleugje exotische komijn?


Recept Hapjes om te delen: pikant gemarineerde olijven


Hapjes om te delen: pikant gemarineerde olijven


Ingrediënten:
  • 300 gram milde zwarte olijven zonder pit
  • 3 teentjes knoflook, deels fijngehakt en deels in dunne plakjes gesneden
  • 1 zeer fijn gehakte Spaanse peper (zonder pitjes en zaadlijsten)
  • 4 eetlepels versgehakte basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels versgehakte marjolein
  • 2 eetlepels versgehakte oregano
  • 2 eetlepels versgehakte tijmblaadjes
  • 2 eetlepels versgeknipte bieslookringetjes
  • 1/4 à 1/2 theelepel gemalen komijn (naar smaak)
  • een flinke scheut extra vergine olijfolie
  • ±1 eetlepel citroensap (naar smaak)
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Roer een marinade van alle ingrediënten vanaf de knoflook.
  2. Marineer de olijven er minimaal 2 uur in. Langer marineren maakt de olijven alleen maar lekkerder. Zelf zet ik ze de avond voor het serveren al in de koelkast.
  3. Neem de olijven een halfuur voor het serveren uit de koelkast; ze smaken lekkerder als ze niet al te koud zijn.

Tips:

  1. Kun je een van de verse kruidensoorten niet krijgen? Laat die dan weg uit het gerecht of vervang ze door diepvrieskruiden; gedroogde kruiden zijn niet geschikt.
  2. Nog meer recepten voor hapjes om te delen? Volg dan de link 'hapjes' in de header van dit blog!

1 opmerking:

  1. Wat leuk! Olijven marineren in pikante kruiden. Dat ik daar zelf niet op gekomen ben...

    Groetjes,

    Dalicia

    BeantwoordenVerwijderen