tag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post331647546642363784..comments2024-03-26T18:27:06.241+01:00Comments on Culinaire Bagage: WalnotentulbandCulinaire Bagagehttp://www.blogger.com/profile/15034812355860717808noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-73397197667997149092022-01-09T17:18:26.902+01:002022-01-09T17:18:26.902+01:00Klinkt inderdaad erg lekker! Ga ik ook eens prober...Klinkt inderdaad erg lekker! Ga ik ook eens proberen. Bedankt voor de tip!Culinaire Bagagehttps://www.blogger.com/profile/15034812355860717808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-60309939785060490332022-01-07T20:08:07.361+01:002022-01-07T20:08:07.361+01:00Ik heb de walnoot tulband als taart gemaakt. Dit m...Ik heb de walnoot tulband als taart gemaakt. Dit met speltbloem, 50 Gr kokosbloesemsuiker en rest rietsuiker. Ook een beetje banking soda toegevoegd. Super gelukt. HeerlijkAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17489005312946786909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-78366297770556741942022-01-06T23:43:13.467+01:002022-01-06T23:43:13.467+01:00Deze regel staat er in de bereiding: Klop de roomb...Deze regel staat er in de bereiding: Klop de roomboter en de margarine in een beslagkom samen met de suiker en het zout smeuïg. <br />Hier moet staan: Klop de roomboter en de margarine in een beslagkom samen met de suiker en het zout WIT en LUCHTIG.<br />En dat doe je door zeker 10 minuten de boter te kloppen op hoge snelheid. Zo klop je lucht in de beslag.Banketbakker Hennyhttps://www.blogger.com/profile/09370085622375150095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-74909026417286874972021-09-21T13:43:01.594+02:002021-09-21T13:43:01.594+02:00Ik heb zelf nog nooit cake gebakken van speltbloem...Ik heb zelf nog nooit cake gebakken van speltbloem. Ik ben heel benieuwd hoe die gaat lukken en smaken. Je moet inderdaad nog een rijsmiddel aan je beslag toevoegen. Veel plezier met bakken!Culinaire Bagagehttps://www.blogger.com/profile/15034812355860717808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-84695975095234085392021-09-21T13:07:27.880+02:002021-09-21T13:07:27.880+02:00Deze tulband lijkt mij heerlijk. Ik ga hem probere...Deze tulband lijkt mij heerlijk. Ik ga hem proberen van speltbloem. Dus moet ik wel banking soda of bakpoeder toevoegen denk ikAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17489005312946786909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-87417700399113132762020-12-19T14:35:08.581+01:002020-12-19T14:35:08.581+01:00Hoi Joke, dat klinkt lekker! Ga ik zelf ook een ke...Hoi Joke, dat klinkt lekker! Ga ik zelf ook een keer proberen! Prettige feestdagen!Culinaire Bagagehttps://www.blogger.com/profile/15034812355860717808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-30645903352074466022020-12-18T20:13:51.177+01:002020-12-18T20:13:51.177+01:00Ik heb geen witte basterd in huis en heb het daaro...Ik heb geen witte basterd in huis en heb het daarom met bruine gemaakt. <br />Het is een heerlijke cake geworden Jokenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-40545658978867543682020-07-19T15:37:11.979+02:002020-07-19T15:37:11.979+02:00Het is aan te raden voorzichtig te zijn met het to...Het is aan te raden voorzichtig te zijn met het toevoegen van te veel bakpoeder. De cake rijst dan misschien (nog) mooier in de oven, maar stort daarna in. Ook kan te veel bakpoeder een bijsmaak geven. <br />Onze eigen ervaring is dat deze cake genoeg rijst om tegelijkertijd lekker smeuïg én luchtig te zijn. Veel plezier met het recept!<br />Machteld Culinaire Bagagehttps://www.blogger.com/profile/15034812355860717808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-47126644512368143912020-07-19T10:16:26.540+02:002020-07-19T10:16:26.540+02:00Misschien beetje bakpoeder erbij?Misschien beetje bakpoeder erbij?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-19409776715567865682019-09-21T14:47:59.031+02:002019-09-21T14:47:59.031+02:00Ik ben heel blij om dat te horen! Wij zijn ook erg...Ik ben heel blij om dat te horen! Wij zijn ook erg dol op deze cake!Culinaire Bagagehttps://www.blogger.com/profile/15034812355860717808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-44083965115229390632019-09-20T15:26:14.103+02:002019-09-20T15:26:14.103+02:00Het recept tot in de puntjes gevolgd. Maar hij is ...Het recept tot in de puntjes gevolgd. Maar hij is super lekker, heel smeuïg . Zeker voor herhaling vatbaar. Rianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-32383107156790807612019-09-19T10:17:56.247+02:002019-09-19T10:17:56.247+02:00Beste Ria,
Ik hoop dat je tulband wel lekker was! ...Beste Ria,<br />Ik hoop dat je tulband wel lekker was! Het is normaal dat deze cake iets minder rijst dan een zogenaamde viervierdencake met gelijke delen boter, zelfrijzend bakmeel, eieren en suiker. Dat komt doordat er in verhouding wat minder zelfrijzend bakmeel inzit. En daar zit het rijsmiddel in. Daarentegen is de cake daardoor wel lekker smeuïg en spekkig! Is je cake echt veel te weinig gerezen? Lees dan mijn adviezen in een andere reactie hierboven.Culinaire Bagagehttps://www.blogger.com/profile/15034812355860717808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-4079751061850877062019-09-19T07:17:31.408+02:002019-09-19T07:17:31.408+02:00Ik heb hetzelfde probleem. De cake is maar een bee...Ik heb hetzelfde probleem. De cake is maar een beetje gerezen. Maar lijkt wel zacht en smeuïg.Rianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-40748551353898661872019-03-26T13:36:26.063+01:002019-03-26T13:36:26.063+01:00Wat vervelend om te horen. Ik heb deze tulband al ...Wat vervelend om te horen. Ik heb deze tulband al tientallen keren gebakken en mij is dat nog nooit overkomen. Het is altijd moeilijk om de echte reden van een gebrekkige rijs te achterhalen. Even de belangrijkste mogelijke oorzaken: <br />- heb je wel zelfrijzend bakmeel gebruikt<br />- was het meel niet te oud of te vochtig<br />- heb je wel eens getest of je oven werkelijk de temperatuur bereikt die hij aangeeft; testen kan met een oventhermometer<br />- als je een heteluchtoven gebruikt is de juiste temperatuur ±15° lager, dus 150°C<br />- misschien heb je te lang gemixt<br />- heb je eieren maat L gebruikt<br />- heb je op enig moment de deur geopend voordat de baktijd voorbij was; dan zakt de cake in<br />- heb je de gaarheid getest; een niet helemaal gare cake kan inzakken<br />Veel succes met je volgende poging!<br />Groet, Machteld<br />Culinaire Bagagehttps://www.blogger.com/profile/15034812355860717808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2599807273598224442.post-7398079045197939992019-03-25T18:38:09.796+01:002019-03-25T18:38:09.796+01:00De smaak was heel lekker, maar hij was niet gereze...De smaak was heel lekker, maar hij was niet gerezen in de oven? Weet iemand hoe dat kan?<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.com