donderdag 1 december 2016

Indonesische gehaktballetjes

Altijd als eerste op de hoogte zijn van een nieuw recept? Volg Culinaire Bagage dan op Facebook!


In deze feestmaand kun je nooit te veel recepten hebben voor lekkere borrelhapjes!


Vandaag een recept voor Indonesische gehaktballetjes. Deze lichtpikante en kruidige balletjes zijn bij uitstek geschikt voor oudejaarsavond!


Al betekent dat natuurlijk niet dat je daarna weer een heel jaar moet wachten voordat je ze mag maken! 😉


Bij mij staan ze heel vaak op tafel. Zelfs niet alleen als borrelhapje: ik vind ze bijvoorbeeld ook erg lekker bij een rijsttafel! Of ik neem ze mee als ik ga picknicken!


Recept Indonesische gehaktballetjes


Indonesische gehaktballetjes


Ingrediënten:

  • een pond rundergehakt
  • 1 ons ontbijtspek, zeer fijn gesneden
  • 10 eetlepels gefruite uitjes (kant-en-klaar)
  • 3 theelepels sambal badjak
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 ei
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels melk
  • een paar eetlepels zonnebloemolie
  • wat extra sambal badjak om te dippen

    Bereiding:

    1. Vermeng alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie en de extra sambal badjak.
    2. Rol kleine balletjes van het gehakt.
    3. Bak de balletjes in een beetje zonnebloemolie goudbruin en gaar.
    4. Serveer de gehaktballetjes met wat sambal badjak.

    Tips:

    1. Deze balletjes smaken zowel warm als koud erg lekker. Aan jou de keus hoe je ze wilt serveren. Als je ze warm wilt serveren, maar liever vooraf wilt maken, warm ze dan even op in een koekenpan met anti-aanbaklaag; je hoeft geen olie meer toe te voegen.
    2. Houd dit blog in de gaten: binnenkort geef ik je het recept voor krokante mini-saucijzenbroodjes die ik vul met dit gehakt! Die zijn zo lekker...

    Mini-saucijzenbroodjes met Indonesisch gehakt


    Geen opmerkingen: