donderdag 29 september 2016

Taco tapas met avocadosalsa en gemarineerde garnalen

Wil je graag elk nieuw recept in je inbox ontvangen? Geef je dan nu op voor mijn gratis receptenservice!


Mexicaanse fiesta? Serveer deze overheerlijke taco tapas met avocadosalsa en gemarineerde grote garnalen! Dan zit de sfeer er meteen goed in!



Recept Taco tapas met avocadosalsa en garnalen


Taco tapas met avocadosalsa en gemarineerde garnalen


Ingrediënten voor een tapa voor 12 personen of een voorgerecht voor 6 personen:

  • 12 mini taco tubs (Santa Maria)

Voor de avocadosalsa:

  • 3 avocado’s
  • 8 à 10 Tasty Tom-tomaatjes
  • ½ rode Spaanse peper
  • ½ groene Spaanse peper
  • 3 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesnipperd
  • ±2 eetlepels citroensap (naar smaak)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • een bosje bieslooksprietjes, in ringetjes geknipt
  • zout en versgemalen zwarte peper

Voor de gemarineerde garnalen:

  • 2 ons grote garnalen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 à 2 eetlepels citroensap (naar smaak)
  • ½ rode Spaanse peper
  • ½ groene Spaanse peper
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels gehakte platte peterselie

Bereiding:

  1. Bak de taco tubs af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Neem ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen op een rooster.
  2. Marineer de garnalen. Verwijder daartoe de pitjes en de zaadlijsten uit de pepers. Snipper beide pepers fijn. De helft van de gesnipperde pepers is bedoeld voor de garnalen, de andere helft gaat in de avocadosalsa.
  3. Vermeng alle marinade-ingrediënten en schep de garnalen erdoorheen. Proef en voeg eventueel nog wat citroensap toe. Zet de garnalen even afgedekt in de koelkast.
  4. Ga verder met de avocadosalsa. Ontpit de tomaten en snijd ze in piepkleine blokjes. Snijd ook het vruchtvlees van de avocado’s in kleine blokjes. Vermeng alle ingrediënten voor de salsa.
  5. Proef goed en voeg eventueel nog wat extra zout, peper of citroensap toe.
  6. Schep in elke taco tub een beetje van de salsa.
  7. Garneer de gerechtjes met de gemarineerde garnalen.
  8. Serveer meteen.

Tips:

  1. Serveer deze taco tapas als hapjes op een feestje. Of zet ze met een heleboel andere kleine hapjes op een buffet, een tapabuffet! Ideeën opdoen voor andere tapas? Ga dan even naar de website van Menu op Maat!
  2. Deze taco hapjes zijn ook erg lekker als voorgerecht. Twee taco tubs per persoon is een mooie portie!
  3. Hoe langer je de garnalen marineert, hoe lekkerder ze worden. Je zou ze zelfs een hele nacht in de koelkast kunnen laten staan. Noodzakelijk is dat echter niet. Als je niet veel tijd hebt, kan dit gerechtje binnen een kwartier op tafel staan!
  4. Je kunt met deze tapa eindeloos variëren. Zo kun je bijvoorbeeld de garnalen weglaten of vervangen door mozzarella voor een vegetarische tapa. Of je kunt een deel van de peterselie vervangen door gehakte korianderblaadjes (pas wel op met de hoeveelheid: koriander gaat snel overheersen). Laat me horen welke variaties jij bedacht hebt!
  5. Er zijn ook taco cones in de handel, mini taco hoorntjes (Mesa Mexicana).  Die kun je net zo goed vullen met de avocadosalsa en de gemarineerde garnalen. Leg de gevulde hoorntjes tijdens je feest op een mooie grote schaal. Of serveer ze in kleine glaasjes. Leuk!

    Mini taco cones met avocadosalsa en garnalen


      Geen opmerkingen: