dinsdag 9 augustus 2016

Gegratineerde penneschotel met bolognesesaus: een gezinsfavoriet!

Heb je net zoals ik altijd wel een doosje bolognesesaus in je vriezer staan? Dan is deze gegratineerde penneschotel snel klaar!


En hij is zooo lekker! Zeker weten dat je blije gezichten krijgt aan tafel!


Recept Gegratineerde penneschotel met bolognesesaus


Gegratineerde penneschotel met bolognesesaus


Ingrediënten voor een ovenschotel voor 4 personen:

  • 1 portie bolognesesaus voor 4 personen (zie mijn post van gisteren)
  • 400 gram penne
  • zout
  • 60 gram plantaardige margarine
  • 60 gram bloem
  • 225 ml volle melk
  • 225 ml water
  • ¾ vleesbouillonblokje, versnipperd
  • een flinke mespunt gemalen piment
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt of gemalen
  • een handje basilicumblaadjes voor de garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 190°C.
  2. Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm de bolognesesaus en maak hem lekker op smaak met extra vergine olijfolie.
  4. Smelt ondertussen de margarine in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer totdat hij opgelost is in de margarine. Laat de zo ontstane roux goed heet worden. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk en het water toe. Roer elke keer goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Maak de saus af met het bouillonblokje, de piment en wat peper.
  5. Vermeng de penne met de bolognesesaus en schep de pasta in een ovenschaal. Verdeel de witte saus over de pasta en strooi er de kaas overheen.
  6. Gratineer de schotel 10 à 15 minuten in de oven.
  7. Garneer de penneschotel met de basilicum en serveer meteen.

    Geen opmerkingen: