woensdag 6 juli 2016

Haricotsvertssalade met cherrytomaatjes, basilicum en knoflook

Je kunt nooit te veel recepten hebben voor lekkere zomersalades. Daarom na mijn eerdere recept voor een salade met cherrytomaatjes nóg zo’n geweldig recept met diezelfde tomaatjes in de hoofdrol!
Verras je familie en vrienden vandaag nog met deze makkelijke, gezonde, snelle, maar vooral verrukkelijke haricotsvertssalade met cherrytomaatjes, basilicum en knoflook. Misschien iets voor bij de BBQ?


Recept Haricotsvertssalade met cherrytomaatjes, basilicum en knoflook


Haricotsvertssalade met cherrytomaatjes en knoflook


Ingrediënten voor een bijgerecht voor 4 personen:

  • 350 gram haricots verts
  • zout
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • de blaadjes van een bosje basilicum
  • 2 à 3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 6 eetlepels extra vergine olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Maak de haricots verts schoon en kook ze beetgaar in een bodempje gezouten water. Doe de boontjes over in een vergiet en spoel ze af onder de kraan totdat ze helemaal koud zijn. Door het afspoelen koelen ze niet alleen af; ze behouden ook hun mooie groene kleur!
  2. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes.
  3. Snijd de ui in flinterdunne kwart-ringen.
  4. Snijd de Spaanse peper open en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snipper de peper zeer fijn.
  5. Snipper ook het teentje knoflook.
  6. Vermeng alle ingrediënten en proef de salade. Voeg eventueel nog wat extra zout, peper, azijn of olie toe. Serveer de haricotsvertssalade meteen.

Tip:

Je kunt alle ingrediënten tot en met de knoflook ruim voor de maaltijd al vermengen als dat beter uitkomt. Bewaar de salade tot gebruik in de koelkast. Maak hem pas op smaak vlak voor het opdienen.

Geen opmerkingen: