dinsdag 14 juni 2016

Scones met verse kersen en slagroom: voor een zomerse high tea!

Feest! Het is weer kersentijd!
Ik heb de eerste verse kersen alweer geproefd. Het eerste pondje at ik zo uit het vuistje. En het tweede? Dat combineerde ik met de scones van vorige week! Zoooo lekker!!!


Scones met verse kersen en slagroom: voor een zomerse high tea!


De fruitigste scones voor de zomer!


Scones met verse kersen en slagroom is hét high-tea-gerecht dat je deze zomer moet proeven. Je bakt gewoon een portie scones (met het basisrecept voor scones van vorige week). Laat ze even afkoelen tot halfwarm. Snijd ze vervolgens open en besmeer ze met een laagje kersenjam. Daarbovenop gaan in plakjes gesneden verse kersen en een flinke dot gezoete slagroom. En als kers op de, eh ja, scone: nog een kers natuurlijk!

En dan genieten!


Een complete zomerse high tea met kersenscones


Wil je er meteen een hele high tea omheen serveren? Ook dat kan! Kijk even op de website van Menu op Maat (waar ik ook voor werk) voor een complete zomerse high tea!

Nog meer recepten met verse kersen


Weet je nog dat ik een tijdje geleden beloofde je te verwennen met nog meer recepten voor verse kersen? Op www.menuopmaat.nl staan er nu al een paar. Wat dacht je van wentelteefjes met kersen, bramen, aardbeien, blauwe bessen en zelfgemaakt vanilleroomijs?


Wentelteefjes met zomerfruit en vanilleroomijs




Chocoladetaart met verse kersen, slagroom en Kirsch



Mijn absolute favoriet is meteen ook het visitekaartje van Menu op Maat: een chocoladetaart, gemaakt met veel echte pure chocolade, luchtig geklopte slagroom en een gigahoeveelheid kersen, frambozen, aardbeien, blauwe bessen en bramen! Mijn dochter Petra viert haar verjaardag midden in de zomer en elk jaar weer is deze taart van de partij!


Chocoladetaart met heel veel zomerfruit en slagroom



Ook op Culinaire Bagage zal ik me niet onbetuigd laten. Volgende week, of misschien al deze week als ik tijd heb, volgt een recept voor kleine pannenkoekjes met verse kersen. En ik plan nog een decadent recept voor chocoladeflensjes met kersen en stracciatellaroomijs!


Luchtige pannenkoekjes met verse kersen, kersenjam en slagroom



Chocoladeflensjes met verse kersen en stracciatellaroomijs




Hou deze site dus goed in de gaten. Of nog makkelijker: geef je e-mailadres door (dat kan rechtsboven op de site). Dan ontvang je automatisch elk nieuw recept in je inbox. En natuurlijk kun je me ook volgen via Facebook. Zo hoef je nooit meer een lekker recept te missen!

Dat wordt smikkelen deze zomer!



Recept Scones met verse kersen en slagroom


Scones met verse kersen en slagroom


Ingrediënten voor ±12 stuks:

  • 1 portie scones (zie recept vorige week)
  • kersenjam
  • 500 gram zoete verse kersen
  • ¼ liter slagroom, lobbig geklopt met een beetje poedersuiker

Bereiding:

  1. Bak de scones.
  2. Zoek ondertussen 12 mooie kersen uit en hou ze apart; laat de steeltjes eraan zitten.
  3. Ontpit de rest van de kersen en halveer ze of snijd ze in dunnere plakjes.
  4. Klop de slagroom.
  5. Laat de scones tot halfwarm afkoelen op een rooster.
  6. Zet de scones, de kersen, de room en de jam op tafel.
  7. Snijd aan tafel de scones door en besmeer ze met een dun laagje kersenjam.  Beleg ze royaal met kersenplakjes en maak het geheel af met een genereuze dot slagroom en een van de achtergehouden kersen.

Geen opmerkingen: